Landschappelijke tuin aan de IJssel

Een te verbouwen villa in Dieren staat enerzijds aan de oude Dorpsstraat, en de achtertuin grenst aan de uiterwaarden van de IJssel. In verschillende varianten is onderzocht hoe een samenhangende tuin aan de voorzijde aan het dorpse straatbeeld past, en aan de achterzijde juist het landschappelijke vergezicht versterkt. Door het ontwerp van de woning én de tuin samen op te pakken worden woning, tuin en landschap optimaal verweven. Lijnen in de woning voortgezet in de tuin, en vice versa. Een royale natuurinclusieve tuin met parkeren, bomen en borders aan de voorzijde geven de nieuwe woning een goede plek aan de straat. Een compact terras met paden die als zichtlijn vanuit de woning functioneren leggen de relatie met de uiterwaarden en de rivier en trekken het IJssellandschap de woning in.

2019, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp
in opdracht van: particulier
in samenwerking met Rooding architecten

 

Loading