Van Meurspark, Heerde

Het Van Meurspark in Heerde is een oud landgoed. Door dorpsuitbreiding is het landgoed in het midden van het dorp komen te liggen. Het plan zet in op enerzijds het versterken van historische structuren en anderzijds het toevoegen van nieuwe elementen. Een door het park slingerende promenade met fruitbomen verbind de verschillende parkdelen en de nieuwe multifunctionele accommodatie met het dorpshart. De oude weide die wordt omzoomd door een dubbele rij bomen wordt weer verbonden met het hart van het dorp. Een bijzondere tuin rondom het oude landhuis plaats de villa figuurlijk weer op een voetstuk. Het Van Meurspark vormt zo weer een bijzondere en karakteristieke entree van het dorpscentrum.


2015, ontwerp
in opdracht van: Gemeente Heerde
in samenwerking met: SmitsRinsma

Loading